Υπηρεσίες εκτύπωσης - Τι προσφέρουμε

Η ANiMA παρέχει υπηρεσίες 3D εκτύπωσης υψηλής ποιότητας για ταχεία πρωτοτυποποίηση και μικρή παραγωγή σε ανταγωνιστικές τιμές. Διαθέτουμε έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο είναι σε θέση να συμβουλέψει, ετοιμάσει, εκτυπώσει και επεξεργαστεί τα αντικείμενα μετά την εκτύπωση, ώστε να παραλάβετε αντικείμενα υψηλής ποιότητας και ακρίβειας στο ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Για να προχωρήσουμε σε κατασκευή των αντικειμένων σας χρειαζόμαστε το αντίστοιχο 3D μοντέλο σε ψηφιακή μορφή.

Στο ANiMAke - Order Tool θα βρείτε πληροφορίες για τα διάφορα υλικά 3D εκτύπωσης που προσφέρουμε και μπορείτε να έχετε άμεση κοστολόγηση και παραγγελία.

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας στο animake@anima.gr

Τα αρχεία που δεχόμαστε είναι .stl, .obj, .step, .stp, 3mf.

Οι τεχνολογίες 3D εκτύπωσης που μπορούμε να σας προσφέρουμε είναι οι παρακάτω:

 

SLS (Selective Laser Sintering)

 

Το Selective Laser Sintering (SLS) είναι μια τεχνολογία 3D printing που χρησιμοποιεί ένα ισχυρό laser για την επιλεκτική σύντηξη λεπτόκοκκης πούδρας για τη δημιουργία ενός συμπαγούς αντικειμένου. Είναι μια διαδικασία προσθετικής κατασκευής που τα αντικείμενα κατασκευάζονται σε επίπεδες στρώσεις από ένα ψηφιακό 3D σχέδιο. Το SLS χρησιμοποιείται συχνά για τη δημιουργία πρωτότυπων και προϊόντων τελικής χρήσης από διάφορα υλικά, όπως μέταλλα, κεραμικά και πολυμερή.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του SLS είναι ότι μπορεί να παράξει πολύπλοκες γεωμετρίες και εσωτερικές δομές που δεν δύναται να επιτευχθούν μέσω άλλων κατασκευαστικών μεθόδων. Το SLS επιτρέπει την παραγωγή εξαρτημάτων με καλές μηχανικές ιδιότητες και μια ομαλή ομοιόμορφη επιφάνεια.

Διαθέσιμο Υλικό Εκτύπωσης: Πολυαμίδιο PA12

Χαρακτηριστικά: Η τεχνολογία SLS (Selective Laser Sintering) χρησιμοποιείται τόσο για την κατασκευή ανθεκτικών πρωτοτύπων όσο και για μικρές παραγωγές λειτουργικών πλαστικών εξαρτημάτων. Δίνει την δυνατότητα να κατασκευάσετε ιδιαίτερα περίπλοκες γεωμετρίες καθώς δεν απαιτεί την χρήση υποστηρικτών δομών (supports) για το χτίσιμο των αντικειμένων.

Μέγιστες Διαστάσεις Εκτύπωσης: 220x220x200 mm

 

UV Resins (DLP / Figure 4 / SLA)

 

Η τεχνολογία SLA (Stereolithography) είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία τρισδιάστατων αντικειμένων με υψηλή ακρίβεια και πολυπλοκότητα μέσω του πολυμερισμού ρητίνης με laser. Παρόμοιες τεχνολογίες είναι και οι LCD και DLPresin 3Dprinting, δηλαδή δημιουργούνται αντικείμενα με τον πολυμερισμό ρητίνης από φως, είτε από οθόνη ή υψηλής ακρίβειας προβολέα. Οι τεχνολογίες 3Dprinting ρητίνης χρησιμοποιούνται σε μεγάλο εύρος πεδίων, όπως η πρωτοτυποποίηση, η παραγωγή και η τέχνη.

Στην ANiMA είμαστε ειδικοί στη χρήση της τεχνολογίας SLA για την παραγωγή εξαρτημάτων από τα CAD σχέδιά σας. Με το σύγχρονο εξοπλισμό μας και την εμπειρία της ομάδας του ANiMAke, είμαστε σε θέση να παράγουμε υψηλής ποιότητας, ακριβή και λεπτομερή εξαρτήματα με ομαλό φινίρισμα.

Οι υπηρεσίες μας είναι κατάλληλες για εφαρμογές που απαιτούν λεία επιφάνεια και πολυπλοκότητα σχεδίου. Από μικρά αντικείμενα (μερικών χιλιοστών) έως και μεγαλύτερα (~15 εκατοστών), θα χαρούμε να κατασκευάσουμε τα εξαρτήματά σας.

Διαθέσιμα Υλικά Εκτύπωσης: Figure 4 Pro-BLK 10, Figure 4 Rubber-65A BLK, Figure 4 Hi-Temp 300-AMB, ProPresiceSL και άλλα!

Χαρακτηριστικά: Κομμάτια με λείες εξωτερικές επιφάνειες και εξαιρετική αποτύπωση λεπτομέρειας. Οι περισσότερες ρητίνες της αγοράς χρησιμοποιούνται για πρωτοτυποποίηση αλλά χάρη στις προηγμένες ρητίνες Figure 4, η εταιρεία μας μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή λειτουργικών εξαρτηματών και προϊόντων τελικής χρήσης, προσφέρωντας σας κομμάτια που μοιάζουν σαν να έχουν προκύψει από injection-molding.

 

FFF / FDM

 

Το Fused Deposition Modelling (FDM) είναι μια μορφή 3Dprinting που περιλαμβάνει την εξώθηση στρώσεων από τηγμένο υλικό πάνω σε μια πλατφόρμα κατασκευής για τη δημιουργία τριδιάστατων αντικειμένων.

Οι εκτυπωτές FDM κάνουν χρήση ενός καρουλιού από νήμα, το οποίο τυπικά κατασκευάζεται από πλαστικό, και ένα ακροφύσιο που λιώνει το υλικό και το εναποθέτει πάνω στην πλατφόρμα κατασκευής. Το αντικείμενο που εκτυπώνεται δημιουργείται μέσω της μετατροπής ενός ψηφιακού 3D μοντέλου από ειδικό πρόγραμμα σε λεπτές στρώσεις, και ο εκτυπωτής το χτίζει με εναπόθεση υλικού σύμφωνα με αυτές.

Η τριδιάσταση εκτύπωση με FDM είναι δημοφιλής για πολλές εφαρμογές καθώς είναι σχετικά οικονομικά ευνοϊκή και τα υλικά είναι ευρέως διαθέσιμα. Η ανάλυση και η ποιότητα επιφάνειας των εξαρτημάτων FDM είναι τα σημεία στα οποία υστερεί συγκριτικά με τις άλλες τεχνολογίες 3Dprinting.

Στην ANiMA χρησιμοποιούμε το FDM για την παραγωγή εξαρτημάτων από τα CAD σχέδιά σας. Με το σύγχρονο εξοπλισμό μας και την εμπειρία της ομάδας του AniMAke, είμαστε σε θέση να παράγουμε υψηλής ποιότητας πρωτότυπα, ακόμα και λειτουργικά με χρήση σύνθετων υλικών.

Οι υπηρεσίες μας είναι κατάλληλες για εφαρμογές που απαιτούν γρήγορη ανταπόκριση και επαλήθευση σχεδίου. Από μικρά αντικείμενα (μερικών εκατοστών) έως και μεγαλύτερα (~40 εκατοστών), θα χαρούμε να κατασκευάσουμε τα εξαρτήματά σας.

Διαθέσιμα Υλικά Εκτύπωσης: PLA, Tough PLA, PETG, HIPS, ABS, PC (Polycarbonate), TPU (Flexible)

 

Selective Laser Melting (SLM) - Μετάλλου

 

To Selective Laser Melting (SLM) είναι μέθοδος προσθετικής κατασκευής που χρησιμοποιεί laser για την σύντηξη μεταλλικών κόκκων (πούδρα) σε στρώσεις για τη δημιουργία ενός στερεού αντικειμένου. Η διαδικασία ξεκινά με την λεπτή επίστρωση μεταλλικής πούδρας πάνω από την πλατφόρμα εκτύπωσης. Το laser σαρώνει τα μέρη της πούδρας που αποτελούν τη βάση του αντικειμένου, τήκωντας και ενώνοντας τους κόκκους σύμφωνα με το τριδιάστατο σχέδιο. Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση της πρώτης στρώσης, η πλατφόρμα εκτύπωσης χαμηλώνει και επαναστρώνεται λεπτή στρώση μεταλλικής πούδρας. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του εξαρτήματος.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του SLM είναι η δυνατότητα παραγωγής εξαρτημάτων με πολύπλοκες γεωμετρίες και υψηλά επίπεδα ακρίβειας και λεπτομέρειας. Είναι επίσης ικανό να παράξει εξαρτήματα με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, καθιστώντας το δημοφιλή επιλογή για την παραγωγή λειτουργικών πρωτότυπων και εξαρτημάτων τελικής χρήσης σε βιομηχανίες όπως η αεροναυπηγική, ιατρική και αυτοκινητοβιομηχανία. Το SLM είναι τυπικά πιο ακριβό από άλλες τεχνολογίες 3D printing και απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και υλικά.

Διαθέσιμα Υλικά Εκτύπωσης: Stainless Steel 316

Μέγιστες Διαστάσεις ΕκτύπωσηςUp to 160x160x100 mm