Εικόνα για την κατηγορία DLP

DLP

Σε περίπτωση που επιθυμείτε αντικείμενα λείας επιφάνειας και υψηλής ακρίβειας, τότε οι τεχνολογίες φωτοπολυμεριζόμενων ρητινών (όπως Figure 4, DLP, SLA) είναι οι κατάλληλες. 

 

Αυτή η μέθοδος δουλεύει με το να σκληραίνει τις στρώσεις υγρής ρητίνης. Συγκεκριμένα η ρητίνη εκτίθενται σε πηγή φωτός με αποτέλεσμα να πολυμερίζεται, να σκληραίνουν και να ενώνεται με το προηγούμενη στρώση ρητίνης.

 

Όπως και στην τεχνολογία FFF, αν το μοντέλο έχει προεξοχές, χρειάζεται να εκτυπωθεί υποστηρικτικό υλικό. Καθώς το υλικό αυτό είναι το ίδιο με του αντικειμένου, θα πρέπει να απομακρυνθεί μηχανικά.

 

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, μπορείτε να εκτυπώσετε σκληρά, ελαστομερή και διαφανή πλαστικά, χυτεύσιμες ρητίνες και αντικείμενα πολύ υψηλής ποιότητας εκτύπωσης.

 

Η τεχνολογία digital light processing (DLP) και Figure 4 είναι συγγενικές με την SLA. Η μόνη διαφορά τους έγκειται στο ότι η DLP και Figure 4 χρησιμοποιούν projector ως πηγή φωτός αντί για laser. Αυτή η βασική διαφορά, επιτρέπει στην τεχνολογία DLP και Figure 4 να εκτυπώνουν ταχύτερα, δεδομένου πως ολόκληρη η στρώση του αντικειμένου εκτίθεται στην πηγή φωτός μονομιάς, έναντι του laser όποτε εκτίθεται σημειακά.

 

Η τεχνολογία Figure 4 είναι η νεότερη γενιά DLP εκτυπωτών, με δυνατότητα ταχύτατης εκτύπωσης, με υψηλή ακρίβεια και λεπτομέρεια που φτάνει τα 10 microns στον άξονα Ζ. Διαθέτει επαναληψιμότητα σε υλικά που διαθέτουν διάφορες μηχανικές ιδιότητες, όπως προσομοίωσης με ABS και PP, υψηλές θερμοκρασιακές αντοχές, βιοσυμβατά υλικά, και υλικά τελικής χρήσης.

Εμφάνιση ανά σελίδα
Special bundle of the Original Prusa SL1S 3D printer and the Curing and Washing Machine (CW1S). You will save 179 € (VAT incl.) when you buy this bundle instead of buying both items separately. Original Prusa SL1S produces high-quality prints with even more detail than the Original Prusa SL1. It is compatible with a wide range of resins for various applications.
2.100,00 €
Κατόπιν Παραγγελίας
Λογότυπο του κατασκευαστή του Original Prusa SL1S SPEED 3D Printer + CW1S BUNDLE
Μέγιστo Μέγεθος Εκτύπωσης127×80×150 mm