Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου

Το να προστατεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ότι πιο σημαντικό για εμάς.

Στο παρακάτω κείμενο θα δείτε πως η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΙΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ» με το διακριτικό τίτλο «ANiMA - The 3DPrinterExperts» που εδρεύει στην Παλλήνη Αττικής, Λεωφόρος Μαραθώνος 27, τηλ. 210 7776822 και 210 6666544, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@anima.gr (εφεξής η «Εταιρεία»), συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Εταιρείας (εφεξής «Ιστοσελίδα») καθώς και όταν συναλλάσσεστε με τα γραφεία μας.

Αν τυχόν έχετε απορίες για την παρούσα Πολιτική Απορρήτου μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Προστασίας δεδομένων της Εταιρείας στην Δ/νση Λεωφόρος Μαραθώνος 27, Παλλήνη Αττικής, 153 51 ή στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) info@anima.gr.

 

1. Τι ορίζονται ως προσωπικά δεδομένα

Τα «προσωπικά δεδομένα», είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικά πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί όπως είναι το ονοματεπώνυμο, η ταχυδρομική διεύθυνση, το τηλέφωνο επικοινωνίας, η ηλεκτρονική διεύθυνση κ.ά., εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

 

2. Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, τι είναι 

Είναι οι πράξεις που πραγματοποιούνται είτε με χειροκίνητα είτε με αυτοματοποιημένα μέσα σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως είναι η συλλογή, ή καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

 

3. Είναι αναγκαστική η παραχώρηση των Δεδομένων;

Η παραχώρηση των Προσωπικών Δεδομένων στην Εταιρεία ενδέχεται να είναι προαιρετική η να είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Σε περίπτωση που δεν παραχωρήσετε τα στοιχεία που επισημαίνονται ως υποχρεωτικά στην Ιστοσελίδα, δεν θα μπορεί να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός της συλλογής των συγκεκριμένων Προσωπικών Δεδομένων.

Η παραχώρηση επιπρόσθετων Δεδομένων στην Εταιρεία, δεν είναι υποχρεωτική και δεν δημιουργεί προβλήματα στον βασικό σκοπό της συλλογής των Δεδομένων.

 

4. Ποια είναι τα Δεδομένα σας που συλλέγουμε;

Η πολιτική μας είναι να συλλέγουμε μόνο τα Δεδομένα που μας είναι απαραίτητα. Αυτά τα Δεδομένα περιλαμβάνουν τα εξής:

- Δικά σας προσωπικά στοιχεία & στοιχεία επικοινωνίας ή στοιχεία υποδειχθέντων από εσάς προσώπων των οποίων έχετε λάβει την ρητή συναίνεση (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, τηλέφωνα επικοινωνίας, διεύθυνση επικοινωνίας, e-mail, δραστηριότητα/επάγγελμα)

- Ηλεκτρονικά δεδομένα ταυτοποίησης: ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), κωδικό πρόσβασης (login password)

- Οικονομικά στοιχεία (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, στοιχεία πιστωτικών καρτών και τρόπους πληρωμής, ΑΦΜ, ΔΟΥ, Έδρα) 

- Όταν μπαίνετε στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας, υπάρχει περίπτωση να συλλέξουμε δικά σας δεδομένα προσωπικής φύσης. Τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να απαρτίζονται από το ιστορικό αναζήτησης, τη διεύθυνση IP, την ανάλυση οθόνης, το πρόγραμμα περιήγησης, το URL αναφοράς σας, το λειτουργικό σύστημα, τις ρυθμίσεις και τις ώρες πρόσβασης. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια κινητή συσκευή, μπορεί να συλλέξουμε δεδομένα που να αναγνωρίζουν τη τοποθεσία, τη συσκευή και τις ρυθμίσεις. Όπως επίσης και το όνομα χρήστη του κοινωνικού μέσου δικτύωσης σας, σε περίπτωση που επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω αυτών.

- Υπάρχει περίπτωση να συλλέξουμε στοιχεία από τις συναλλαγές σας μαζί μας, είτε μέσω του γραφείου - καταστήματος μας ή μέσω της Ιστοσελίδας μας.

- Ενδιαφέροντα και προτιμήσεις αγορών, τα οποία μας βοηθούν ώστε να σας κάνουμε προτάσεις για συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν.

- Στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας ή σελίδων που επισκεφθήκατε πριν από την δική μας.

- Διατηρείται το δικαίωμα από την Εταιρεία να συγκεντρώνει μη προσωπικά στοιχεία (είδος υπολογιστή, τύπος browser, παρόχους διαδικτύου, λειτουργικό σύστημα κτλ) ή/και να παρακολουθεί διευθύνσεις Πρωτοκόλλου Internet (IP) με τη χρήση cookies. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την σελίδα Πολιτική Cookies.

- Δεν επιτρέπουμε σε παιδιά να εγγράφονται στην Ιστοσελίδα μας όταν είναι κάτω από 16 ετών.

 

5. Πώς κάνουμε χρήση των Δεδομένων σας;

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τις αγορές σας. Κάνουμε χρήση των Δεδομένων σας για να μπορούμε να προσφέρουμε προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν.

Να έχετε κατά νου πως εάν επιλέξετε να μην μοιραστείτε τα Δεδομένα σας με εμάς υπάρχει η περίπτωση να μην καταφέρουμε να σας παρέχουμε κάποιες υπηρεσίες.

Σας κάνουμε γνωστό πως η επεξεργασία των Δεδομένων γίνεται η από το καταρτισμένο προσωπικό της Εταιρείας, ή μέσω συστημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών συσκευών από την Εταιρεία.

Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας και γιατί.

- Δημιουργία Λογαριασμού: Για να διευκολυνθεί η αγορά προϊόντων ή/και υπηρεσιών η Εταιρεία επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας προκειμένου να σας παρέχει τις λειτουργίες δημιουργίας λογαριασμού.

- Παραγγελίες: Προκειμένου η Εταιρεία να διεκπεραιώσει την παραγγελία προϊόντων ή/και υπηρεσιών, επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας.

- Επικοινωνία: Για να απαντήσει στα αιτήματα/ερωτήματα που κάνετε η Εταιρεία χρησιμοποιεί Δεδομένα σας.

- Newsletter (Ενημερωτικό δελτίο): Εφόσον δώσετε την συγκατάθεσή σας, θα χρησιμοποιήσουμε τα Δεδομένα σας, ώστε να σας ενημερώνουμε σχετικά.

- Αγαπημένα Προϊόντα: Για να βλέπετε το πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο στην Ιστοσελίδα , θα χρησιμοποιήσουμε τα Δεδομένα που διατηρούμε για τα αγαπημένα σας προϊόντα.

- Προστασία Λογαριασμού:  Για τη προστασία του λογαριασμού από απάτες.

- Συμβατικές ή νομικές υποχρεώσεις: Για να συμμορφωθούμε με τις συμβατικές ή νομικές μας υποχρεώσεις να ανταλλάσσουμε δεδομένα με την επιβολή του νόμου.

 

6. Ποιος είναι ο σκοπός επεξεργασίας των Δεδομένων σας; 

- Για τη διαχείριση της πώλησης των προϊόντων και υπηρεσιών μας.

- Τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

- Την βελτίωση και προσαρμογή σε προτιμήσεις και επιλογές όσον αφορά προϊόντα ή/ και υπηρεσίες μας.

- Την αποστολή, με ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα πληροφοριών για προϊόντα ή/και υπηρεσίες.

- Για έρευνα ικανοποίησης πελατών και για προώθηση προϊόντων/ή και υπηρεσιών.

 

7. Ποιοι λαμβάνουν τα Δεδομένα σας – Με ποιο τρόπο κοινοποιούνται τα Δεδομένα σας;

Στα Δεδομένα σας έχει πρόσβαση μόνο το προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο δεσμεύεται με τήρηση εμπιστευτικότητας όπως και οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με εμάς οι οποίοι χρησιμοποιούν τα Δεδομένα σας για λογαριασμό μας σύμφωνα με τις εντολές μας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η Εταιρεία κάνει κοινή χρήση των Δεδομένων για:

- Φιλοξενία, διαχείριση και συντήρηση δεδομένων.

- Επεξεργασία πιστωτικών καρτών και πληρωμών.

- Παραδόσεις προϊόντων.

- Αποστολή email.

- Για έρευνα και ανάλυση.

- Διαχείριση προωθητικών ενεργειών.

Για την βελτίωση της εμπειρία σας χρησιμοποιούμε τις ακόλουθες εταιρείες

Google

Instagram

Facebook

YouTube

Skroutz

Linkedin

 

8. Πόσο είναι το χρονικό διάστημα για το οποίο διατηρούμε τα Δεδομένα σας; 

Διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για το διάστημα που είναι αναγκαίο για την εκτέλεση και ολοκλήρωση των σκοπών επεξεργασίας που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Όπως επίσης και των σκοπών της ικανοποίησης νομικών, λογιστικών απαιτήσεων ή απαιτήσεων ενημέρωσης. Θα διατηρούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για όσο διάστημα διαρκεί η συμβατική μας σχέση ή για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να επέλθει η παραγραφή των σχετικών αξιώσεων και για όσο χρόνο απαιτείται από την φορολογική νομοθεσία, το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή ανώνυμα.

 

9. Ποια δικαιώματα έχετε;

- Το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας, κατόπιν αιτήματος.

- Το δικαίωμα διόρθωσης δεδομένων που δεν είναι σωστά.

- Να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων που έχετε δώσει.

- Δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας.

- Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων,

- Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας.

- Μπορείτε να επιλέξτε να μη λαμβάνετε newsletter πατώντας το link διαγραφή.

 

10. Με ποιο τρόπο μπορείτε να προχωρήσετε σε εφαρμογή των δικαιώματα σας; 

Έχετε την δυνατότητα να υποβάλλεται σχετικό αίτημα στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων τον οποίο θα βρείτε στην ταχυδρομική διεύθυνση της Εταιρείας (Λεωφόρος Μαραθώνος 27, Παλλήνη Αττικής, 153 51) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνσή (info@anima.gr) βάζοντας σαν τίτλο «Άσκηση Δικαιώματος» Επίσης αν επιθυμείτε την διόρθωση των Δεδομένων σας στο λογαριασμό χρήστη σας, μπορείτε να συνδεθείτε και να τα προχωρήσετε στη διόρθωση/ μεταβολή.

 

11. Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Υπάρχει το ενδεχόμενο η παρούσα Πολιτική Απορρήτου να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Η παρούσα τέθηκε σε ισχύ στις 1 Οκτωβρίου 2020. Η πιο πρόσφατη Πολιτική Απορρήτου είναι αυτή που ισχύει.